پمپ آب

پمپ سیرکولاتور

پمپ سیرکولاتور

کاربردهای فراوانی برای پمپها وجود دارد و یکی از انواع این پمپ ها شامل پمپ سیرکولاتور می باشد که یکی از اجزای ضروری در سیستم گرمایش و سرمایشی است و البته لازم به ذکر است پمپ سیرکولاتور حتی در لوله کشی نیز پرکاربرد می باشد. پمپ های سیرکولاتور نوعی پمپ گریز از مرکز می باشند که جهت گردش سیال گرم یا سرد در سیستم حرارت یا برودت استفاده می شود و در واقع گرما و سرمای مورد نیز ساختمان را تامین نموده و به بهره برداری از برج های خنک کننده کمک می نمایند. اما می بایست اشاره نماییم علاوه بر ساختمان های مسکونی این پمپ های گریز از مرکز سیرکولاتور در صنعت و تجارت نیز پرطرفدار هستند. در ادامه به انواع پمپ سیرکولاتور و سپس کارکرد و مزایا و معایب آن اشاره خواهیم کرد.

اگر زمان کافی برای خواندن این مقاله را ندارید، کافیست با مشاوران گستره آبی تماس بگیرید.

پمپ سیرکولاتور چیست؟

پمپ سیرکولاتور برای به گردش در آوردن سیال در یک سیستم حلقه بسته طراحی می شوند و در واقع با استفاده از این پمپ ها آب گرم یا سرد در قسمت های مختلف ساختمان قابل دسترس است. اجزای آن نیز شامل پروانه پمپ، موتور الکتریکی، محفظه پمپ که به طور معمول از جنس چدن یا سایر مواد بادوام می باشد، درگاه ورودی و درگاه خروجی و سیستم پیشرفته ای برای کنترل عملکرد پمپ به نام پانل کنترل می گردد.

انواع پمپ سیرکولاتور

اگر بخواهیم پمپ سیرکولاتور را بر اساس نحوه نصب آنها طبقه بندی نماییم می توان دو دسته خطی و زمینی و اگر بر اساس نوع کاربرد باشد سه دسته برای انواع این پمپ ها وجود دارد و شامل پمپ سیرکولاتور هیدرونیک، پمپ سیرکولاتور گرمایشی و پمپ سیرکولاتور سرمایشی از جمله تقسیم بندی است که برای این نوع از پمپ ها در نظر گرفته می شود.

پمپ سیرکولاتور خطی: در روش خطی برای نصب پمپ سیرکولاتور، پمپ روی یک مدار نصب می شود و به همین دلیل پمپ خطی نامیده می شوند. پمپهای سیرکولاتور خطی می توانند به صورت پمپ تک قلو و یا پمپ دو قلو، پمپ تک دور و یا پمپ چند دور تهیه شوند. در پمپ های چند دور و دو قلو می توان با تغییر در دور موتور یا کارکرد در یک پمپ یا هر دو پمپ نهایتا هد و دبی را تغییر دهیم و با صرفه جویی مصرف انرژی در هر فصل، انرژی مورد نیاز ساختمان را فراهم نماییم.

پمپ سیرکولاتور زمینی: پمپ سیرکولاتور زمینی یا پمپ سیرکولاتور مکش از ته نیز دارای ظرفیت بالا و الکتروموتور سنگین می باشد و از این رو نمیتوان از مدار برای نصب پمپ سیرکولاتور بهره ببریم. به همین خاطر پمپ روی شاسی و بر روی زمین نصب می گردد. همچنین برای اینکه میزان لرزش پمپ کاهش یابد از لرزه گیر استفاده می شود که مخصوص پمپ سیرکولاتور است. از طرفی توجه داشته باشید در صورتی که پمپ سیرکولاتور خطی بزرگ و سنگین باشد آن را نیز روی زمین نصب می نمایند.

پمپ سیرکولاتور هیدرونیک در سیستم گرمایش به کار رفته و برای گردش آب گرم از دیگ بخار به سایر انتشاردهنده های گرما قابل استفاده هستند. پمپ سیرکولاتور گرمایشی برای تامین آب گرم به راحتی در منزل مسکونی به کار برده می شود. همچنین می بایست اشاره نماییم که پمپ سیرکولاتور سرمایشی یا خنک کننده به گردش آب خنک در سیستم تهویه برای ایجاد هوای مطبوع بهره برده می شوند تا هوای گرم از فضا خارج گردد.

عملکرد پمپ سیرکولاتور

برای اینکه پمپ سیرکولاتور عملیات پمپاژ را آغاز نماید می بایست اختلاف فشاری در سیستم لوله کشی ایجاد نماید با این اختلاف فشار سیال از طریق درگاه ورودی به داخل پمپ سیرکولاتور که نوعی پمپ گریز از مرکز است کشانده می شود. در واقع این اختلاف فشار به دلیل چرخش پروانه پمپ اتفاق می افتد و پس از این که در راستای محور به دور پروانه به گردش در می آید و فشار سیال افزایش می یابد، به سمت لوله خروجی رانده می شود و از درگاه خروجی سیال خارج می گردد و لازم به ذکر است که جریان به صورت مداوم حفظ گردیده چرا که پمپ سیرکولاتور در حلقه ای بسته عمل می نماید. این پمپ ها از لحاظ مصرف انرژی کم مصرف هستند و با تنظیم سرعت پمپاژ بر اساس تقاضای سیستم این مصرف انرژی را حداقل می نمایند.

پمپ سیرکولاتور موتورخانه

جهت خنک کردن آب در موتورخانه از پمپ سیرکولاتور موتورخانه یا پمپ سیرکولاتور آب خنک کننده بهره برده می شود و بیشتر در صنعت و دریا کاربرد دارد و برای گردش سیال و آب خنک در سیستم خنک کننده موتور از این پمپ بهره برده می شود. در واقع استفاده از این پمپ ها برای حفظ دمای موتور و ماشین آلات صنعتی در محدوده مشخص شده برای آنها به این منظور که دما و گرما از نقطه اطمینان بالاتر نرود ضروری می باشند. البته با اینکه امروزه اکثریت پمپ های سیرکولاتور به صورت پمپ سانتریفیوژ تهیه می شوند به این معنی نیست که نمی توان پمپ جابجایی مثبت سیرکولاتور داشته باشیم. ولی به دلیل کارایی و قابلیت اطمینان بالا این محصولات به صورت پمپ گریز از مرکز تهیه می شوند.

پمپ سیرکولاتور پمپیران

پمپ های سیرکولاتور در برندهای مختلف همچون پمپ سیرکولاتور گراندفوس، پمپ سیرکولاتور ویلو و پمپ سیرکولاتور نوید موتور در بازار وجود دارند ولی یکی از برندهای معتبر و پرطرفدار که سابقه طولانی در تولید پمپ های مختلف برای کاربری های متنوع دارند پمپیران می باشد. مصرف کنندگان عزیز می توانند پمپ سیرکولاتور پمپیران که در واقع نوعی پمپ گریز از مرکز پمپیران و پمپ فشار قوی پمپیران هستند را به راحتی خریداری و مورد استفاده قرار دهند.

پرسشهای متداول پیرامون پمپ سیرکولاتور

  1. پمپ سیرکولاتور چیست؟ این دستگاه مکانیکی با چرخش پروانه خود قادر است اختلاف فشاری برای به گردش در آوردن سیال در یک سیستم بسته گرمایش و سرمایش فراهم نماید. در واقع پمپ سیرکولاتور راهی برای حفظ توزیع سیال از طریق لوله ها و رادیاتورها در دمای ثابت می باشد.
  2. کارکرد پمپ سیرکولاتور به چه صورت است؟ با به گردش در آمدن پروانه در پمپ اختلاف فشاری در قسمت ورودی پمپ ایجاد می شود که می تواند سیال را به درون پمپ بکشد و با اعمال فشار لازم از لوله رانش خارج می نماید.
  3. پمپ سیرکولاتور چه انواعی دارد؟ بر اساس نوع کاربرد می توان پمپ سیرکولاتور را به سه مورد پمپ سیرکولاتور هیدرونیک، پمپ سیرکولاتور گرمایشی و پمپ سیرکولاتور سرمایشی و بر اساس روش نصب به پمپ سیرکولاتور خطی در مدار و پمپ سیرکولاتور زمینی به صورت مکش از ته اشاره نماییم.
  4. چگونه پمپ سیرکولاتور را که برای سیستم مد نظر شما مناسب است انتخاب نماییم؟ برای انتخاب پمپ سیرکولاتور به جزییاتی می بایست توجه نماییم که شامل اندازه سیستم، دبی پمپ و هد پمپ و همچنین میزان بهره وری انرژی دارد. از این رو توصیه می شود با مشاوری حرفه ای درباره انتخاب پمپ سیرکولاتور صحبت نمایید.
  5. آیا می توان از پمپ سیرکولاتور برای سیستم آب گرم خانگی بهره برد؟ بله، یکی از کاربردهای اصلی پمپ سیرکولاتور تامین آب سرد و آب گرم می باشد و از این پمپ ها به طور معمول در سیستم آب گرم خانگی بهره بده می شود تا آب گرم به راحتی در شیرآلات در دسترس ساکنین باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *