پمپ آب

نگهداری پمپ شناور در حین استفاده و شرایط انبار

نگهداری پمپ شناور در حین استفاده

تمام وسایل و دستگاه‌ها برای اینکه طول عمر بیشتری داشته باشند و کارایی خود را حفظ کنند، نیاز به نگهداری مناسب دارند. دستگاهای صنعتی و پمپ‌ها نیز از این امر مستثنی نیستند. توجه در نگهداری صحیح ، چه در حین استفاده و چه در انبار کردن دستگاه، کاهش هزینه‌های جانبی ناشی از تعمیر و رفع خرابی آن را در پی خواهد داشت. دمای مناسب برای نگهداری پمپ شناور در حین استفاده، 5-60 درجۀ سانتیگراد برای پمپ و 5-30 درجۀ سانتیگراد برای الکتروموتور است. چنانچه قصد انبار کردن الکتروپمپ شناور را دارید، آن را در مکان سرپوشیده نگهداری کنید. آفتاب داغ، حرارت زیاد، سرمای زیاد و گرد و غبار، باعث کاهش عمر الکتروپمپ خواهد شد. همچنین جهت نگهداری در انبار، در صورت امکان الکتروموتور را از پمپ جدا کنید. در ادامه چک لیستی از نگهداری صحیح و اصولی پمپ‌های شناور ارائه شده است.

چک لیست نگهداری پمپ شناور

چنانچه راه اندازی پمپ شناور اصولی و استاندارد صورت گیرد، در زمان استفاده، چالشی به وجود نخواهد آمد و یا به حدأقل می‌رسد. در حین استفاده از پمپ شناور، استفاده صحیح از دستگاه در واقع نگهداری صحیح آن را نیز شامل می‌شود. در استفاده و نگهداری دستگاه خود، به موارد زیر توجه کنید.

چک لیست نگهداری پمپ شناور

نگهداری پمپ شناور در حین استفاده

1- جلوگیری از شرایط اجرای خشک

کارکردن الکتروموتور پمپ شناور در شرایط خشک، موجب آسیب به دستگاه خواهد شد. از این رو، می توان از سیستم های خاص هشدار دهنده مخصوص این دستگاه ها استفاده کرد. با نصب سیستم‌های نظارت در تراز آب چاه یا کلیدهای قطع کننده دستگاه (در زمان پایین آمدن سطح آب چاه) از پمپ شناور خود محافظت کنید. این مکانیسم‌ها سطح پایین آب را تشخیص می‌دهند و به طور خودکار پمپ را خاموش می‌کنند. به این ترتیب، از شرایط اجرای خشک جلوگیری می‌شود. جلوگیری از کارکرد خشک باعث می‌شود پمپ روغن کاری و خنک باقی بماند.

2- استفاده از پوشش محافظتی بر روی پمپ

اعمال پوشش بر روی پمپ های شناور، همچون یک لایه حفاظتی، در برابر عوامل مخرب محیطی ایجاد می‌کند و طول عمر آنها را افزایش دهد. پوشش‌هایی مانند پوشش‌های مقاوم در برابر خوردگی، به محافظت از پمپ در آسیب‌های شیمیایی، سایش و خوردگی کمک می‌کند.

3- تثبیت ولتاژ

محافظ برق به عنوان یک دستگاه تثبیت کنندۀ ولتاژ، راهی مناسب برای محافظت و نگهداری پمپ شناور در برابر نوسانات ولتاژ است. منبع تغذیه پایدار و ثابت، از شوک الکتریکی و آسیب احتمالی به موتور و سایر اجزای الکتریکی جلوگیری می‌کند. به این ترتیب، تثبیت ولتاژ به افزایش طول عمر پمپ کمک می‌کند.

4- بررسی موتور، پروانه و لولۀ تخلیه

  • موتور را از نظر ولتاژ و آمپر و همچنین علائم سایش یا آسیب بررسی کنید.
  • پروانه از نظر علائم آسیب، مانند ترک، شکسته شدن پره ها یا سایش بیش از حد چک کنید.
  • لوله تخلیه را از نظر علائم خوردگی، گرفتگی یا آسیب بررسی کنید. همچنین مطمئن شوید که لوله تخلیه به طور محکم به پمپ و شیر تخلیه متصل باشد.

5- نگهداری پمپ شناور و کارکردن آن در نقطۀ BEP

BEP نقطه عملیاتی ایده آلی است که در آن، پمپ شناور در حالی که دبی و فشار مورد نظر را ارائه می‌دهد، به بالاترین راندمان خود دست می‌یابد. کارکردن یک پمپ چاه شناور در زیر نقطۀ BEP ممکن است باعث ایجاد کاویتاسیون شود. در عین حال، کارکردن پمپ شناور بالای نقطۀ BEP نیز می‌تواند منجر به فشار بیش از حد بر موتور و قطعات پمپ گردد. BEP به عنوان جریانی تعریف می‌شود که در آن پمپ نسبت به قطر پروانه خود، در بهینه‌ترین حالت کار می‌کند. در BEP، بار شعاعی و محوری بر یاتاقان‌ها به کمترین مقدار ممکن برای آن پمپ کاهش می‌یابد. در زمان خرید، BEP دستگاه خود را از فروشنده جویا شوید.

سایر نکات مرتبط با نگهداری پمپ شناور

  • برای حفاظت الکتروموتورها در تابلو برق، از کنترل فاز و رلۀ بی متال و فیوزهای مناسب استفاده کنید.
  • پمپ و محیط اطراف آن را همواره تمیز نگه دارید.
  • گهگاه کارکرد سوپاپ بالای پمپ را چک کنید.
  • هر شش ماه یک بار قطعات تابلو برق را بررسی کنید.
  • سطح موتور در معرض رسوبات قلیایی و آهکی نباشد.
  • جهت بررسی چگونگی کارکرد الکتروپمپ در چاه آب، توصیه می‌شود در ابتدای چاه فشار سنج نصب کنید.
  • دمای مناسب برای نگهداری الکتروموتور 5-30 درجه سانتیگراد است.
  • دمای مناسب برای نگهداری پمپ های شناور 5-60 درجه سانتیگراد است.
  • طی یک ساعت، بیشتر از چهار بار موتور را روشن – خاموش نکنید.
  • وضعیت آب بندی و لوله‌ها را بررسی و در صورت لزوم آن‌ها را تعویض کنید.
  • قطعات الکتریکی تابلوی برق، مانند تیغه های کنتاکتور را حدأقل هر شش ماه یکبار بازدید نمایید.
  • اگر صدای غیرعادی از پمپ شنیدید، آن را خاموش کنید و بررسی های لازم را انجام دهید.
  • دمای موتور را در حین کار، به طور منظم کنترل کنید. اگر علائم گرمای بیش از حد مشاهده کردید، به سرعت برطرف کنید.
  • سیم کشی و اتصالات را بررسی کنید. قطعات آسیب دیده را تعویض یا تعمیر کنید و اتصالات شل شده را سفت کنید.
  • فراموش نکنید که قبل از انجام هر گونه تعمیر یا چکاپ دستگاه، آن را خاموش کنید.

نگهداری پمپ شناور در انبار

در دورانی که دستگاه خود را در انبار نگهداری می‌کنید، موارد زیر را مد نظر داشته باشید:

  • الکتروپمپ‌ها را در مکان سر پوشیده نگهداری کنید.
  • آن ها در معرض سرما و گرمای زیاد، حرارت بالا و گرد و غبار قرار ندهید.
  • در صورت امکان، الکتروموتور را پمپ جدا کنید.
  • درپوش تخلیه الکتروموتور را باز کنید تا آب آن کاملا تخلیه شود. سپس داخل الکتروموتور را با محلول 50% آب – 50% گلیسرین یا محلول AQUA2 پر کنید و پس از حدأقل 10 دقیقه تخلیه نمایید.

مهمترین عملکرد در نگهداری پمپ شناور

مهمترین اقدام در نگهداری پمپ‌های شناور، تمهیدات پیشگیرانه است. بررسی‌های دوره‌ای، در طولانی شدن عمر پمپ شناور و عملکرد مطلوب آن بیشترین تأثیر را دارد. چکاپ دوره‌ای منظم و نگهداری صحیح، کارکرد بدون اشکال پمپ‌های باکیفیت را تضمن می‌کند و از فرسودگی و خرابی زودرس جلوگیری می‌کند. همچنین کمک می‌کند تا قبل از آنکه قطعه‌ای آسیب ببیند و دستگاه به خرابی افتد، نقص‌ها برطرف شود. به این ترتیب، تا حد زیادی از هزینه‌های ناشی از تعویض و خرید قطعات نیز جلوگیری خواهد شد. تا حد امکان برای تعمیرات اساسی، اصطلاحات یا عیب یابی، از متخصصان کارخانه سازنده دستگاه استفاده کنید. تلاش برای رفع ایرادات فنی توسط اشخاص غیر متخصص، ممکن است آسیب بیشتری به پمپ وارد کند. همچنین ممکن است نتوانید از خدمات گارانتی شرکت سازنده پمپ بهره مند شوید.

چنانچه در نگهداری پمپ شناور خود دچار مشکل شده‌اید و برند دستگاه‌تان پمپیران است، می‌توانید از خدمات پس از فروش ما استفاده کنید. پمپیران، یکی از معروفترین و معتبرترین تولیدگان پمپ‌های شناور در ایران، با داشتن نمایندگی در سراسر کشور، دارای خدمات پس از فروش است. شرکت گستره آبی، نمایندگی پمپیران در تهران است. جهت دریافت راهنمایی یا مشاوره با کارشناسان ما در شرکت گسترۀ آبی تماس بگیرید: 44972921-021 و 44972920-021. همچنین می‌توانید جهت بررسی لیست قیمت پمپ شناور پمپیران، بر روی لینک آن کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *